Project 2 Unit 5 – mock test

Cvičné testy jsou velmi užitečným nástrojem pro učitele i žáky. Učitelům umožňují vidět, jak si žáci vedou v určitém tématu, a žákům dávají možnost seznámit se s formátem a obsahem skutečného testu, který je čeká. Cvičný test je jako tréninkový zápas před důležitým utkáním. Umožní žákům projít si otázky, které jsou podobné těm, které najdou v závěrečném testu. Navíc je skvělý pro odhalení slabin a oblastí, na kterých je třeba zapracovat.

Jednou z největších výhod cvičného testu je, že žáci mohou zjistit, co jim jde dobře, a kde naopak dělají chyby. To jim poskytuje cennou zpětnou vazbu, na kterou mohou reagovat předtím, než přijde na řadu ostrá zkouška. Učitelé pak mohou lépe žákům osvětlit to, co jim nejde.

V tomto příspěvku najdete cvičný test na Unit 5 z učebnice Project 2, 4th Edition. Tento cvičný test obsahuje stejná témata a typy cvičení jako skutečný test. Najdete tu i poslechové cvičení, což je skvělá příležitost, jak zjistit, jestli žákům poslech jde nebo ne.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [320.50 KB]

Výše uvedený test je editovatelný. Můžete si v něm dělat úpravy a změnit části, které se Vám nehodí.

Zde je nahrávka k poslechovému cvičení:

Doporučuji cvičný test žákům zadat pár dní před velkým testem. Po vyplnění testu je vhodné ho důkladně projít a analyzovat chyby. Diskutujte o výsledcích, vysvětlete správné odpovědi a věnujte čas těm otázkám, které dělaly největší problémy. Tímto způsobem se z cvičného testu stane nejen příprava, ale i efektivní výukový nástroj.

Závěrem, cvičný test je skvělý způsob, jak připravit žáky na úspěch v závěrečném testu – poskytuje jistotu, zpětnou vazbu a důležitou praxi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *